Tielemans tekent contract bij Anderlecht tot 2020

© FM Brussel
07/05/2015

Youri Tielemans heeft op zijn achttiende verjaardag een contract voor vijf seizoenen getekend bij Anderlecht. De jonge middenvelder groeide het afgelopen seizoen uit tot een sterkhouder bij paars-wit.

Verschillende buitenlandse clubs toonden interesse in Tielemans, maar met dit nieuw contract ziet het ernaar uit Tielemans nog wel een tijdje in het Astridpark zal voetballen.

"We moeten nu 'meneer' Tielemans zeggen", zei voorzitter Roger Vanden Stock. "Youri is volwassen nu. Maar desalniettemin blijft hij een echt 'kind' van de club, van onze jeugdopleiding. Hij is bij Anderlecht begonnen toen hij amper vijf jaar oud was, en is hier nooit weggegaan. Al 13 jaar maakt hij deel uit van onze club, en dat verdient respect. We bedanken vandaag ook iedereen die Youri in die voorbije 13 jaar geholpen heeft om dit te bereiken."

Tielemans is afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw. Hij debuteerde in juli 2013 in de eerste ploeg. Sindsdien groeide hij uit tot een vaste waarde en dit seizoen is de jongeling zelfs een van de sterkhouders bij paars-wit. Hij speelde op zijn 18de al meer dan 80 matchen voor Anderlecht. Enkel Romelu Lukaku deed op die leeftijd al beter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni