Tiener Takidine wordt eerste zomertransfer van Anderlecht

© PhotoNews
| Ilias Takidine doorliep de jeugdreeksen bij Racing Genk waarmee hij zich vorig jaar internationaal in de kijker speelde tijdens de Uefa Youth League. Die eindigde voor de Limburgers wel al in de groepsfase met een scoreloos gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Napels (foto).

RSC Anderlecht heeft zijn eerste transfer voor volgend seizoen beet. Het gaat om de 19-jarige Ilias Takidine die overkomt van Racing Genk. In het Lotto Park ligt voor hem een meerjarig contract klaar. Na de ondertekening daarvan zal hij meteen deel gaan uitmaken van de A-kern, waar hij de concurrentie zal aangaan met onder andere Jérémy Doku en Francis Amuzu.

De bank BNP Paribas Fortis dreigt na bijna veertig jaar het Lotto Park als sponsor te verlaten, maar dat weerhoudt Anderlecht niet om met Ilias Takidine een belegging voor de toekomst te doen.

De 19-jarige flankaanvaller is de eerste transfer van paars-wit met het oog op volgend seizoen. Hij komt over van Racing Genk waar hij alle jeugdreeksen doorliep en waarmee hij vorig jaar ook een eerste keer op het internationale toneel verscheen tijdens de Uefa Youth League.

Concurreren met Doku en Amuzu

Takidine wordt door insiders omschreven als een uitzonderlijk talent met enorm veel potentieel. Hij kan zowel met links als rechts uit de voeten, maar zou wel nog moeten werken aan de efficiëntie in zijn spel. Er ligt voor hem in Anderlecht een meerjarig contract klaar.

Na de ondertekening daarvan zal hij meteen worden opgenomen in de A-kern. Hij zal er de concurrentie aangaan met generatiegenoten Jérémy Doku en Francis Amuzu.

De aanwerving van Takidine verandert niks aan de prioriteit van RSCA deze mercato: het wil minstens één doelman. Liefst is die net als Takidine niet te duur, want het bestuur van de club zit op een hoge schuldenberg. En die wordt er hoe langer de coronacrisis duurt zeker niet kleiner op.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?