TK Ring: 'Geef mij maar een sportief gezonde club'

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
13/05/2013
TK Ring is terug onder de levenden. De tennisclub kende een paar moeilijke jaren, maar het kersverse bestuur zorgt voor een nieuwe schwung. De club kan uitpakken met velden op een prachtige locatie, aan de rand van het Scheutbos.

"Tijdens de hoogdagen van het Belgische tennis, met Clijsters en Henin in de hoofdrol, zaten we met een honderdtal leden aan onze piek," vertelt penningmeester Chris Van Osselt (23). "Maar sinds barhouders Jenny en Mathieu ermee stopten, is onze werking jaar na jaar verminderd. Tot op het punt dat er sprake was dat de club opgedoekt zou worden. Daarom heb we met het nieuwe bestuur, waarin ik samen met mijn vader en vriendin zit, besloten om TK Ring nieuw leven in te blazen."

Geen indoorzaal
Sinds het ontstaan in 1990 staat deze tennisclub gekend voor zijn gezelligheid. Dat wordt nog versterkt door het aangename kader: op een paar passen van de Ninoofsesteenweg, badend in de rust van het belendende Scheutbos. "Dat is inderdaad een van onze troeven. Het sociale contact is ook een belangrijk aspect. Of het op het veld is of in het clubhuis, het is hier gezellig. We zijn een grote vriendenclub. Het bewijs: wij kennen alle leden bij naam - al hebben we er momenteel niet zoveel."

"Sommige clubs gaan uit van een kleine honderd spelers per terrein. Ik vind dat nogal veel. Met een kleine driehonderd leden zit je hier aan je maximum, maar dat is nog niet voor morgen. Als ik de leden van de tennisschool erbij tel, kom ik aan een vijftigtal tennissers."

Die tennisschool is een externe vereniging die wekelijks lessen en af en toe stages organiseert op de vier velden van TK Ring. De samenwerking houdt al jarenlang stand. "We vullen elkaar goed aan: zij houden zich bezig met scholing, bij ons kunnen de spelers een los partijtje komen spelen."

"Zij hebben geen vaste thuisplek. Het zou mooi zijn als we hen voltijds zouden kunnen huisvesten, maar we hebben geen indoorzaal, met alle gevolgen vandien. Ze moeten dan uitwijken naar andere clubs waar wel getennist kan worden onder een dak."

Blind date tennis
Het nieuwe bestuur zou zijn ledenbestand graag wat aandikken. Daarvoor rekenen ze onder meer op blind date tennis. "Elke maandag en donderdag mag iedereen langskomen om een dubbelspel te spelen. Ons doel is niet om kolossale winsten te maken. Gelukkig krijgen we steun via subsidies. Nee, we willen actieve leden aantrekken. Het is goed om veel leden te hebben, financieel draait het dan goed. Maar als die mensen nooit komen, ben je sportief niet gezond. En dat wil ik vermijden."

TK Ring heeft in 2013 een nieuwe start genomen en zal de komende jaren nog meer schwung krijgen. Penningmeester Van Osselt heeft al wat ideetjes. "Dit jaar hebben we geen interclubcompetitie gespeeld omdat het een overgangsjaar was, maar in de toekomst willen we de draad terug oppikken. Verder zouden we het clubhuis en onze infrastructuur willen opfrissen. Om de kosten te drukken, hebben we een deel van de heraanleg van onze velden zelf gedaan. Wat we zelf kunnen doen, doen we zelf. We blazen onze club nieuw leven in en zien wel waar we uitkomen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni