Toekomst Curosport opnieuw onzeker

Bruno Schols
© Brussel Deze Week
06/04/2012
Curosport, de fitnesszaal in de Kuregemse Van Lintstraat waar kansarme jongeren kunnen sporten, gaat weer een onduidelijke toekomst tegemoet. De financiering uit het federale potje van Grootstedenbeleid wordt eind juni mogelijk stopgezet.

Het is niet de eerste keer dat er onduidelijkheid is over de financiering van de sportzaal. Curosport opende in 2000 de deuren onder impuls van het federale fonds voor Grootstedenbeleid. Die subsidiëring werd tot nu toe altijd verlengd, maar met de federale besparingen is het niet zeker of dat ook nu weer het geval wordt.

Wie daarna de financiering zou kunnen overnemen, is nog een vraagteken. In eerste instantie wordt gekeken naar het Brussels Gewest, dat na de zesde staatshervorming in principe bevoegd zou worden. Let wel: in principe , omdat Curosport onder de zogenaamde 'fantoombevoegdheden' valt - bevoegdheden die eigenlijk de deelstaten toekomen, maar nog door de federale overheid betaald worden. Het is nog niet zeker of dit dossier naar het Brussels Gewest overgeheveld wordt. Curosport kan met andere woorden uit de boot vallen.

Als dat gebeurt, wordt de gemeente bevoegd. Die heeft in de Scheikundigestraat al een nieuwe zaal beschikbaar, waar Curosport begin volgend jaar zal intrekken. Curosport komt dus al zeker niet zonder zaal te zitten. De kans zit er dan wel in dat het personeel van vijf naar drie leden wordt teruggebracht.

De komende maanden moet er meer duidelijkheid komen in het dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni