Toptalent Ethan Butera (17) verlaat Anderlecht voor Ajax

© Belga
01/09/2023

Ajax heeft een akkoord bereikt met RSC Anderlecht over de overgang van de 17-jarige verdediger en toptalent Ethan Butera naar Amsterdam. Dat hebben beide clubs bekendgemaakt. Butera ondertekent bij Ajax een contract met een looptijd van drie jaar, tot en met 30 juni 2026, en zal in eerste instantie de selectie van Jong Ajax versterken.

Butera begon in 2015 aan zijn jeugdopleiding op Neerpede. Hij ondertekende zijn eerste profcontract in 2021. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut op het profniveau bij de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Hij speelde uiteindelijk veertien wedstrijden in de tweede klasse en is ook Belgisch jeugdinternational.

De jonge verdediger mocht vorige winter voor het eerst mee op stage met het eerste elftal, maar werd daarna afgeremd door een ernstige knieblessure. "Deze zomer bood RSC Anderlecht de verdediger een nieuw contract aan", klinkt het bij paars-wit. "De speler wenste zijn contract, dat zou aflopen in juni 2024, niet te verlengen. Daarop bereikte RSCA een akkoord met Ajax over een definitieve overgang."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni