1862 Toumani Camara 3

| Toumani Camara.

Portland heeft vrijdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA wraak kunnen nemen tegen San Antonio. Het team van Toumani Camara won in het eigen Moda Center met 134-128 van de Spurs.

Portland speelde donderdag al een keer tegen San Antonio en toen haalden de Spurs het, dankzij een sterke prestatie van het Franse toptalent Victor Wembanyama (30 punten), met 105-118 in het Moda Center. Maar ditmaal ontbrak Wembanyama en daar profiteerden de Trail Blazers optimaal van.

Jerami Grant en Malcolm Brogdon blonken uit met elk 27 punten maar ook Camara liet zich opmerken met dertien punten, elf rebounds en twee assists in ruim 36 speelminuten. Het is voor de 23-jarige Brusselaar zijn eerste 'double-double', waarbij hij dubbele cijfers laat optekenen in twee statistieken, uit zijn NBA-loopbaan.

Portland staat in de stand van de Western Conference op de veertiende plaats (op 15) met negen zeges tegen 22 nederlagen. Alleen tegenstander San Antonio (5 zeges tegen 26 nederlagen) heeft een slechter rapport.

Voorts ging Denver, de titelverdediger, de boot in tegen Oklahoma City (93-119 in de Ball Arena). Nikola Jokic kwam bij de Nuggets tot negentien punten. Shai Gilgeous-Alexander loodste Oklahoma naar de zege met veertig punten. Boston, de koploper in de Eastern Conference (25-6), versloeg Toronto in de TD Garden met 120-118. Jaylen Brown scoorde 31 punten voor de Celtics.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, toumani camara, Portland Trail Blazers, NBA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni