| De Red Lions tijdens de opwarming voor hun finale op het WK hockey in het Indiase Bhubaneswar.

Trainer Red Lions na zilver op WK hockey: 'We vergaten te spelen in het derde kwart'

© Belga
30/01/2023

Michel van den Heuvel, de T1 van de Red Lions, behaalde in zijn eerste grote toernooi als hoofdcoach ei zo na de gouden medaille. Zondag zag de Nederlander in de WK-finale zijn troepen na shoot-outs (5-4) verliezen van Duitsland in Bhubaneswar, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Odisha.

"Iedereen moet erg trots zijn op deze groep. Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe diep mijn spelers zijn gegaan in dit toernooi", vertelde Van den Heuvel.

'Veel pijn, maar erg trots'

"We hebben veel pech gehad en we zijn erin geslaagd om ermee om te gaan. Verliezen in de shoot-outs doet natuurlijk veel pijn, maar ik ben erg trots op de groep."

Na het eerste kwart leidden de Belgen met 0-2. En er waren kansen om de voorsprong nog uit te diepen. "Het is jammer dat we niet scoorden op die strafcorner in het begin van het tweede kwart. Zij troffen dan weer vlak voor de pauze raak, dat bracht hen terug in de match. De hele match vechten, dat is ook een kwaliteit van de Duitsers."

Michel van den Heuvel betreurde de mindere periode van de Red Lions na de rust. "Ik weet niet waar het aan lag, dat zullen we moeten analyseren. We vergaten op dat moment te spelen. We kunnen niet alleen verdedigen, we moeten ook aanvallen. We begonnen weer te spelen toen Duitsland op voorsprong kwam," zei hij.

"Voor het einde van de match maakten we dan gelijk. Hoewel we daardoor met een goed gevoel aan de shoot-outs konden beginnen, hadden we daarin pech. Het doel was natuurlijk om te winnen", besloot Van den Heuvel.

'Niet normaal'

Ook Red Lion Felix Denayer kijkt, ondanks de ontgoocheling, met trots terug op de prestaties van zijn ploeg op het WK. "Wat we al jaren met deze groep doen, is niet normaal. We moeten ons dat realiseren", zei de aanvoerder van de Belgische hockeymannen zondag na de WK-finale in Bhubaneswar.

"We zijn toch trots op wat we gedaan hebben. We hebben genoten van het toernooi. Voor sommigen was het zeker hun laatste WK-wedstrijd", stelde Felix Denayer, die in het Kalinga Stadion de Fair Play Award voor België in ontvangst nam.

"Het was zeker mijn laatste wedstrijd op een WK", aldus de speler van Dragons, vader van twee dochters. "We offeren zoveel op en enkelen hebben een gezinsleven. Ik zal blij zijn om naar huis te gaan en iedereen te zien. We proberen vooral degenen die ons volgen trots te maken en mensen te inspireren. Ik hoop dat we daarin geslaagd zijn. Ook al is de teleurstelling over de nederlaag in de finale groot, we kunnen trots zijn op het feit dat we de afgelopen jaren geschiedenis hebben geschreven."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni