Transfer van Jan Vertonghen naar Anderlecht is nakende

photonews_10947077-095.jpg
© Photo News
© Photo News

Anderlecht heeft zijn toptransfer bijna beet. Rode Duivel Jan Vertonghen landde donderdagvoormiddag op Zaventem en trok nadien naar Brussel om zijn medische tests af te leggen bij paars-wit. De Brusselaars hebben een akkoord met Benfica. Vertonghen gaf bij zijn aankomst tegenover de kranten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad aan dat het gevoel juist zit.

"Ik hoop dat alles in orde komt vandaag", zei de verdediger. Er ligt voor de 35-jarige Vertonghen een contract van twee seizoenen klaar in het Lotto Park.

"Ik had niet verwacht in België te zullen komen spelen dit seizoen, maar Anderlecht kwam op het juiste moment. Ik wil de controle over mijn eigen carrière behouden."

Vertonghen wordt na Toby Alderweireld (Antwerp) en Dedryck Boyata (Club Brugge) mogelijk de derde verdediger van de Rode Duivels die deze zomer neerstrijkt in de Jupiler Pro League. Vertonghen belandde bij Benfica de voorbije weken op een zijspoor en wil met het oog op het WK voetbal in Qatar (20 november-18 december) voldoende speelminuten verzamelen. Zo kwam Anderlecht in beeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?