| Romelu Lukaku in het shirt van Chelsea in 2013.

Transfersoap rond Lukaku afgelopen, Rode Duivel trekt naar AS Roma

JDK
© Belga
31/08/2023

De kogel is door de kerk: Romelu Lukaku wordt door Chelsea tot het einde van het seizoen uitgeleend aan AS Roma, hij zal het shirt met rugnummer 90 dragen. Een opluchting voor de ex-Anderlecht-spits, nadat hij eerder deze zomer een transfer naar Juventus zag afketsen omdat de Italiaanse supporters protesteerden tegen zijn komst.

Romelu Lukaku zette dinsdag omstreeks 17u30 voet aan de grond in Italië in afwachting van zijn transfer naar AS Roma. Enkele duizenden supporters stonden de aanvaller van de Rode Duivels op te wachten op de luchthaven in Ciampino nabij Rome. Deze keer werd hij dus wel met open armen ontvangen.

"De verwelkoming die ik hier gekregen heb van club en fans is nog een extra stimulans om alles te geven voor mijn nieuwe team", zo vertelt Lukaku in een eerste reactie op de clubkanalen. "De voorbije dagen heb ik de eigenaren van de club ontmoet en raakte ik onder de indruk van hun ambitie. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen."

Met coach José Mourinho komt Lukaku een oude bekende tegen. Bij Chelsea kreeg Big Rom tien jaar geleden te weinig speelgelegenheid onder The Special One. Mourinho was Lukaku echter niet uit het oog verloren, want drie jaar later overtuigde hij United om bijna 85 miljoen euro op tafel te leggen om onze landgenoot naar Manchester te halen. De samenwerking tussen de twee krijgt nu dus een derde hoofdstuk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Romelu Lukaku , transfer, AS Roma

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni