Tribune White Star raakt niet klaar voor seizoensbegin

© brusselnieuws.be
27/07/2011
Promovendus White Star Woluwe ziet met veel enthousiasme het nieuwe voetbalseizoen in tweede klasse tegemoet. Probleem is wel dat de bezoekerstribune niet klaar zal zijn voor de competitiestart op 17 augustus. Binnenlandse Zaken geeft de club hiervoor een maand uitstel.

Voor het eerst in zijn bestaan treedt White Star Woluwe dit seizoen aan in tweede voetbalklasse. Op sportief gebied ziet het bestuur dit seizoen met optimisme tegemoet. Het is veeleer de infrastructuur die zorgen baart.

De nieuwe bezoekerstribune raakt niet tijdig klaar voor de competitiestart op 17 augustus. "Door het bouwverlof heeft de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe de werken aan het Fallonstadion moeten stilleggen," legt algemeen secretaris Michel Vanmelkebeke woensdag uit in Het Nieuwsblad.

Binnenlandse Zaken heeft de club uitzonderlijk een maand uitstel gegeven om de werken klaar te krijgen. "Dat betekent wel dat we de supporters van Waasland-Beveren voor de eerste thuiswedstrijd van White Star Woluwe enkel staanplaatsen kunnen aanbieden." Vanmelkebeke wijst er voorts op dat Binnenlandse Zaken het stadion wat betreft de veiligheid al goed heeft bevonden voor tweede klasse.

Budget verhoogd met 20 procent
Door de stijging naar tweede klasse verliep de zoektocht naar sponsors makkelijker. "We hebben ons budget met twintig procent kunnen verhogen en zitten dus safe," aldus Vanmelkebeke. "Maar we kunnen op financieel gebied nog niet concurreren met de andere Brusselse tweedeklasser, FC Brussels. Pas als we ooit naar eerste zouden stijgen, zullen we de tweede club uit de hoofdstad worden," besluit Vanmelkebeke.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni