| RTBF-presentatoren Manzul en Malik Akhmedov

Tv-gezichten openen sportzaal: ‘Tonen dat sport niet alleen voor mannen is’

KVDP
© BRUZZ
09/09/2021

De broers Malik en Manzul Akhmedov, twee RTBF-presentatoren, openen vandaag een nieuwe sportzaal in de Europese wijk. Daar zullen ze individuele lessen en groepslessen aanbieden voor vrouwen. “We willen tonen dat sport niet alleen voor mannen is.”

Akvmove, zo heet de nieuwe sportzaal van Malik en Manzul Akhmedov. De twee broers presenteren sinds het begin van de coronacrisis het RTBF-programma Bouge à la maison. Daarmee proberen ze kijkers en luisteraars thuis aan het sporten te krijgen, tijdens intensieve trainingssessies van een halfuur.

“Met dit project gaan we van het virtuele naar het reële,” zegt Manzul, die zichzelf omschrijft als “kampioen in calisthenics,” een sporttak met een focus op krachttraining. “We organiseren al een jaar of zes evenementen en workshops, en daar komen steeds mannen op af.”

In hun nieuwe sportzaal in de Europese wijk willen de twee broers voornamelijk vrouwen trainen. “We waren eigenlijk op zoek naar een zaal om zelf in te trainen,” gaat Manzul verder. “Maar door de centrale locatie van de zaal gaan we er ook individuele sessies en groepssessies organiseren voor vrouwen.”

Ook virtuele les

In de zaal met een capaciteit van tien tot vijftien personen zullen de eerste lessen gratis zijn. “Alle meisjes en vrouwen van alle leeftijden zijn welkom. We willen tonen dat sport niet alleen voor mannen is, dat ook vrouwen sterk en behendig kunnen zijn.”

Naast de fysieke lessen zullen Malik en Manzul de zaal ook gebruiken om sportlessen op te nemen en te verspreiden via het Youtube-kanaal van Akvmove. “Zelf hebben we niet zo’n gigantisch bereik, maar voor de verspreiding gaan we samenwerken met influencers die een bereik van enkele honderdduizenden mensen hebben,” aldus Manzul nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni