Twee klasseflitsen volstaan voor zege RWDM

FVDE
23/08/2020
Updated: 23/08/2020 06.51u

De eerste driepunter voor RWDM in eerste klasse B is een feit, maar dat ging minder gemakkelijk dan de score doet vermoeden. Een zoekend RWDM zette de beloften van Club Brugge opzij dankzij twee klasseflitsen in de tweede helft.

Hoe ‘Club NXT’ voor de dag zou komen, kon vooraf niemand echt goed inschatten. Het jonge team deed het in de eerste helft prima op het veld van RWDM, dat nerveus aan de wedstrijd begon. Toch kreeg RWDM op een kwartier een uitgelezen kans om op voorsprong te komen na een strafschopfout op Nzuzi, maar Yagan trapte vanop de stip zwak op doelman Shinton.

Club NXT liet voor de rest het balbezit aan RWDM, maar de Brusselaars deden daar niet veel mee. De beloftenploeg stak zelf enkele keren de neus aan het venster met een paar listige afstandsschoten. De 0-0 bij de rust was een logische score na een saaie eerste helft.

Na de rust probeerde RWDM het heft meer in handen te nemen. De bezoekers kwamen nauwelijks nog over de middellijn, maar RWDM werd zelf pas gevaarlijk na de inbreng van Dequevy en Bangoura. Zij lagen mee aan de basis van het eerste doelpunt: een heerlijke aanval over meerdere stationnetjes werd door Yagan in doel geschoven. Kort daarop bediende Yagan Dequevy, die het leder met een knappe volley in doel katapulteerde. Club NXT kon daarna geen vuist meer maken.

Werk aan de winkel

Op basis van het balbezit en veldoverwicht is de zege van RWDM verdiend te noemen, al is het duidelijk dat er nog wel wat werk aan de winkel is voor de ploeg van trainer Laurent Demol. Molenbeek gaf geen kansen weg maar legde zelf te weinig creativiteit aan de dag om het Club NXT echt moeilijk te maken.

Helemaal onlogisch is dat niet, aangezien RWDM heel wat nieuwe jongens in de ploeg moest inpassen en deze wedstrijd moeilijk voor te bereiden was. RWDM zocht wel steeds naar de voetballende oplossing en slaagde daar in het laatste halfuur steeds beter in. Dat wijst misschien op een zekere progressiemarge.

Toch is de kans reëel dat RWDM in de volgende wedstrijden in 1B tegen teams moet opboksen die een stuk sterker zijn. Dan zal er wellicht uit een ander vaatje getapt moeten worden.