Gella Vandecaveye, met vriendin.

Twee olympische medailles van Gella Vandecaveye gestolen in Brussel-Zuid

© Belga
22/11/2023

De twee olympische medailles van judoka Gella Vandecaveye werden gestolen uit haar auto. Die stond afgelopen weekend geparkeerd in de ondergrondse, betalende Q-Park parkeergarage bij het station Brussel-Zuid. Na een weekendje Parijs trof ze er dinsdagochtend een lege koffer aan. Vandecaveye hoopt dat ze haar zilveren en bronzen medaille alsnog terugkrijgt.

De medailles lagen naast een judopak en een gereedschapskist verborgen in de koffer van haar auto. Vanuit Brussel zou Vandecaveye naar een judoteambuilding gaan. Ze neemt haar olympische medailles regelmatig mee naar evenementen om aan mensen te tonen. "Mensen vinden het fijn om eens een olympische medaille vast te houden en er selfies mee te nemen", zegt de judoka.

Eerder dan de waarde van het metaal, gaat het voor de olympiër van 1996 en 2000 om de symbolische en emotionele waarde. "Ik hoop dat de dieven tot inkeer komen en dat ze de medailles inleveren bij de politie", aldus Vandecaveye, die woensdag aangifte doet bij de politie.

Gella Vandecaveye won zilver op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Vier jaar later veroverde ze brons in Sydney. De judoka werd tijdens haar carrière ook twee keer wereldkampioen en zeven keer Europees kampioen. In 1993 en 1997 werd ze verkozen tot Sportvrouw van het jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Gella Vandecaveye , Brussel-Zuid , diefstal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni