Lenny Nangis van RWDM tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge NXT op 20 augustus 2020

| Lenny Nangis, hier in actie tegen Club Brugge NXT, ging in de fout tegen Westerlo.

Twee speeldagen schorsing voor RWDM-speler Nangis

© Belga
25/11/2020

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee speeldagen schorsing opgelegd aan RWDM-aanvaller Lenny Nangis voor natrappen. Westerlo-verdediger Noël Soumah kreeg dezelfde straf.

Beide spelers werden vervolgd na tussenkomst van de reviewcommissie op basis van de tv-beelden van hun onderlinge duel op speeldag 10 in 1B. Op slag van rust ging RWDM-aanvaller Nangis vlot Soumah voorbij langs de zijlijn. De verdediger van Westerlo maaide zijn tegenstrever met een wilde, glijdende tackle onderuit. Nangis landde bijna tegen de reclameborden van het Edmond Machtensstadion. Soumah kwam weg met geel, maar volgens de Reviewcommissie had scheidsrechter De Cuyper altijd rood moeten trekken.

In de 72ste minuut had ook Nangis rechtstreeks van het veld gestuurd moeten worden. De aanvaller van RWDM verloor op eigen helft het leer aan Dierckx, maar had graag de overtreding gekregen. Ref De Cuyper gaf geen krimp, waarop Nangis zelf revanche nam en op de voet van Dierckx sprong toen de bal niet meer in het spel was. De fase ontsnapte aan het oog van de scheidsrechter, maar kreeg alsnog een disciplinair staartje.

Tenzij Westerlo in beroep gaat, is Soumah geschorst voor de competitieduels tegen Lierse (28/11) en Lommel (6/12). Als RWDM zich niet tegen de straf voor Nangis verzet, is de aanvaller er niet bij tegen Lommel (29/11) en Deinze (6/12).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni