Tweede editie Brussels Open kiest voor jong talent

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
21/05/2012
Een week voor Roland Garros zijn alle ogen in de tenniswereld gericht op onze hoofdstad. De Brussels Open zit aan zijn tweede editie en belooft nog beter te worden dan vorig jaar.

Het gravel van de Brusselse Royal Primerose Tennis Club is schoongeveegd en ligt klaar voor een paar van de beste tennissters. Van 19 tot en met 26 mei wordt voor maar liefst 618.000 dollar prijzengeld gespeeld. Met Marion Bartoli, Andrea Petković, Agnieszka Radwańska en Yanina Wickmayer is er gekozen voor tennissters met potentieel. "We hebben zes speelsters uit de top twintig en heel wat nieuwe namen vergeleken met de vorige editie," vertelt toernooidirectrice Dominique Monami (38). "Vorig jaar had je ook speelsters als Francesca Schiavone, gevestigde waarden die toch al een zekere leeftijd hebben. Deze keer hebben we resoluut gekozen voor de nieuwe generatie. Dit zijn de meisjes die in de toekomst Roland Garros gaan winnen. Vergeleken met andere grote toernooien kunnen de supporters hen van heel dichtbij zien: toch wel een bijzondere ervaring. Vergeet niet dat er wereldwijd maar twaalf toernooien in onze categorie zijn."

Het verjongde deelnemersveld is niet de enige aanpassing. Toeschouwers beschikken deze keer over royaal veel parkeergelegenheid. Ze kunnen ook genieten van een groter publieksdorp. "We zetten de straat vóór de Primerose af, waardoor elke dag een drieduizendtal mensen heel de straat kunnen innemen. Daar zijn randactiviteiten, en er zullen nog meer eet- en drankstandjes staan."

De eerste editie van de Brussels Open mag een succes genoemd worden, met de toenmalige nummer één Caroline Wozniacki als winnares. Toch was het vechten tegen vooroordelen. "Heel wat mensen zaten met vraagtekens, maar uiteindelijk was iedereen verrast door de kwaliteit, en de scepsis is dan ook snel weggeëbd," zegt Monami. "Dat zie je nu ook: mensen bestellen hun kaartjes vroeger dan vorig jaar. De twee laatste dagen zijn al bijna uitverkocht. Haast je dus maar! Ook de eerste speeldagen zijn de moeite waard. Heel de week zal er toptennis te zien zijn."

"Natuurlijk waren er vorig jaar wat fouten, daarom moet het voor deze tweede editie beter. We hebben hier een contract voor vijf jaar getekend met de mogelijkheid te verlengen tot acht jaar. We willen iets opbouwen." Het toernooi aan de voet van het Atomium moet dus snel een vaste waarde worden. Over het op stapel staande Neo-project is Monami niet ongerust. "Daar zullen we niet te erg onder lijden. Primerose bestaat al meer dan honderd jaar! We denken vooral aan groeien, maar we moeten natuurlijk stap per stap werken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni