| Een vierende ploeg van Crossing Schaarbeek (archieffoto).

Uitspraak Club Brugge-voorzitter schiet bij Crossing Schaarbeek in verkeerde keelgat

JB
© BRUZZ
08/11/2023

“Het stadion van Crossing Schaarbeek was ooit een gezellig volkse plek, maar nu loop je daar rond met een onveiligheidsgevoel.” Een uitspraak van Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, is de laatste dagen hét gespreksonderwerp bij Crossing Schaarbeek. “Ik nodig de man uit om hier komend weekend een mosselpotje te komen eten”, reageert jeugdvoorzitter Thierry Forton.

Bart Verhaeghe liet het citaat optekenen in een interview met het Nieuwsblad dat dateert uit september. Op een vraag over de plannen voor het nieuwe stadion van Club Brugge, die hardnekkig aangevochten worden door buurtbewoners, reageert Verhaeghe op de weerstand van die buurtbewoners met een sneer naar de Schaarbeekse voetbaltrots.

“Wat willen ze? De grond op Sint-Andries (waar Club Brugge, op de huidige site, een nieuw stadion wil bouwen, red.) is ingeschreven als recreatieve grond om voetbal te spelen. Verkiezen ze dan het stadion te laten verloederen zoals dat van Crossing Schaarbeek in Brussel? Dat was ooit een gezellig volkse plek, maar daar loop je nu rond met een onveiligheidsgevoel. Het zal leiden tot een waardevermindering van de hele buurt.”

“Jongeren tegenkomen in onze buurt of hooligans van Club Brugge tegen het lijf lopen: ik weet waarvoor ik zou kiezen”

Thierry Forton

Mosselpotje

Via een voetbalsite bereikte de quote van Verhaeghe maandag de bestuurskamer van Crossing Schaarbeek. “We begrijpen niet waar dit vandaan komt”, reageert jeugdvoorzitter Thierry Forton bij BRUZZ.

“Jongeren tegenkomen in onze buurt of hooligans van Club Brugge tegen het lijf lopen: ik weet waarvoor ik zou kiezen. Ik kan je garanderen: als er zich iets onveiligs zou afspelen in de buurt van ons stadion, zal dat niets met onze supporters te maken hebben”, bijt Forton van zich af. “De jeugdploegen van Club Brugge zijn hier trouwens niet lang geleden nog komen voetballen, en dat is vanzelfsprekend vlot verlopen.”

Crossing Schaarbeek, dat actief is in derde amateur (het vijfde hoogste voetbalniveau in ons land), heeft Verhaeghe alvast uitgenodigd om een wedstrijd te komen meepikken in het Crossingstadion.

“Het is een beetje ironisch, maar komend weekend organiseren we hier een mosselsouper en Verhaeghe is meer dan welkom, ook om achteraf een match te volgen. Dan kunnen we hem zelfs rondleiden in de buurt."

Voor Verhaeghe, wonend in Grimbergen, ligt het stadion van Schaarbeek in tegenstelling tot het Jan Breydelcomplex in Brugge, op een steenworp van zijn voordeur. En dat Club zondagmiddag thuis speelt tegen Cercle is geen excuus om de uitnodiging af te slaan, het mosselsouper van Crossing wordt namelijk gespreid over twee dagen. Forton relativeert: "We gaan hier ook niet te veel aandacht aan schenken, er liggen belangrijkere zaken op mijn bord (Crossing, derde, speelt zondagnamiddag de topper tegen Manageoise, vierde, red.). Al zijn we het aan onze fans en club verschuldigd dat we Crossing Schaarbeek verdedigen.”

Bart Verhaeghe

| Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni