| Union speelde in de tweede helft lange tijd met vuur tegen hekkensluiter Seraing.

Union blijft in het zog van leider Genk na krappe zege tegen Seraing

16/04/2023

Vicekampioen Union heeft zondagavond de 33ste en tevens voorlaatste speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een krappe 2-1 thuiszege tegen het al gedegradeerde Seraing, de rode lantaarn in de hoogste afdeling. Het verschil tussen leider Genk en de Brusselaars blijft daardoor twee punten.

Het zijn bijzonder drukke weken voor Royale Union Saint-Gilloise, met tussendoor ook nog de kwartfinales van de Europa League. Na de 1-1 van eerder deze week in de heenwedstrijd op bezoek bij Bayer Leverkusen heeft het daarin nog uitzicht op de halve finales en dus kregen heel wat sterkhouders rust voor het duel tegen Seraing, dit seizoen veruit de zwakste ploeg in de hoogste afdeling en sinds vorig weekend ook al zeker van de degradatie. Onder meer Boniface, Nieuwkoop, Lapoussin, Kandouss en Siebe Van der Heyden kwamen zo op de bank terecht.

In het geval van Van der Heyden was dat opmerkelijk, want de verdediger is donderdag geschorst in de terugwedstrijd tegen de Duitsers. Simon Adingra kreeg zo voorin zijn kans aan de zijde van Yorbe Vertessen en na zeventien minuten bedankte hij met de 1-0 al voor het vertrouwen. Nog eens zeventien minuten later stond de dubbele voorsprong op het bord in het Dudenpark, nadat Vertessen in de rebound een schot van Teddy Teuma had binnen geduwd.

De zege leek zo binnen handbereik voor Union, maar meteen bij het begin van de tweede helft kwam er toch weer wat spanning in de match na de aansluitingstreffer van Marius Mouandilmadji: 2-1. Net voor het uur leek Ross Sykes voor de derde Brusselse treffer te zorgen, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel. Wegens een acuut gebrek aan kansen werd er vervolgens niet meer gescoord. Pas diep in de blessuretijd kwam Marius nog wel heel dicht bij de gelijkmaker.

Union sluit volgende zondagavond de competitie af met een uitwedstrijd bij KV Kortrijk. Ook de rivalen voor de titel, RC Genk en Antwerp, spelen uit. De Limburgers moeten naar Charleroi, Antwerp naar Sint-Truiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Union Saint-Gilloise, seraing, Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni