| Aanvoerder Teddy Teuma scoorde het vierde doelpunt van de avond. (archieffoto)

Union blijft na ruime zege als enige in het spoor van leider RC Genk

05/02/2023

Zulte Waregem legde Union zondagavond in de laatste wedstrijd van de 24ste speeldag in de Jupiler Pro League geen duimbreed in de weg. De Brusselaars scoorden vroeg in beide helften en dikten in het slot verder aan, wat uiteindelijk in een simpele 4-0 overwinning resulteerde.

Union blijft met 55 punten op plaats twee in de tussenstand van de Belgische eerste klasse en dus de dichtste belager van competitieleider Racing Genk. Het verschil tussen de nummer een en twee is zeven punten.

De Unionisten, die Dante Vanzeir uitwuifden naar New York, hadden al snel een voorsprong beet in het Dudenpark. Yorbe Vertessen bekroonde zijn eerste basisplaats met een assist voor Cameron Puertas (9.). De huurling van PSV behield het overzicht en legde breed voor de Zwitser, die Sammy Bossut kansloos liet met een lage overhoekse schuiver.

Aan het begin van de tweede helft was Vertessen nogmaals aangever van dienst. Dit keer bediende hij Victor Boniface (55.), die eenvoudig afwerkte en de gastheer zo een voorts zorgeloze avond bezorgde. Ook Ruud Vormer en Jelle Vossen, die na de midweekwedstrijd tegen KV Mechelen op de bank begonnen maar op het uur toch mochten invallen, konden het tij niet meer keren. Integendeel, Gustaf Nilsson (79.) kopte in duikvlucht het derde doelpunt tegen de netten en kapitein Teddy Teuma (89.) bepaalde de eindstand met een fraai afstandsschot.

Door de zege heeft Union als tweede nu acht punten voorsprong op de derde, Antwerp, en veertien op de vierde in het klassement, Club Brugge. Vrijdagavond speelt Union in het Jan Breydel-stadion in Brugge tegen blauwzwart.