Union blijft op zoek naar stadion voor laatste thuismatch

18/04/2016

Voetbalclub Union blijft op zoek naar een stadion voor zijn laatste thuiswedstrijd tegen Antwerp. Ook de piste om het stadion van Sint-Truiden te gebruiken, is opnieuw opgeborgen.

Enkele websites meldden dat Union een akkoord heeft met Sint-Truiden, om het duel tegen Antwerp van zondag 24 april daar af te werken. Maar dat klopt niet, zegt voorzitter Jurgen Baatzsch: “Er was een akkoord met de eigenaar van Sint-Truiden, Roland Duchatelet, en met de stad, maar de politie heeft geweigerd.”

Vorige week werd duidelijk dat Union zonder stadion zou vallen voor zijn laatste thuiswedstrijd: nu zondag kan Antwerp op het veld van Union kampioen spelen. Er wordt dan ook een volksverhuizing van zo'n 10.000 Antwerpse fans verwacht. De gemeente Vorst zag het daarom niet zitten om de wedstrijd in het Dudenpark af te werken. Ook het Koning Boudewijnstadion in Brussel en het Edmond Machtensstadion in Molenbeek bleken geen optie, omdat ze al bezet zijn op die dag.

Union moet nu op zoek naar een andere oplossing. Veel mogelijkheden blijven er intussen niet meer over, beseft ook Baatzsch: “We proberen Anderlecht nog te overtuigen om het Constant Vanden Stockstadion te mogen gebruiken. Daar wordt nog politieke druk op gezet”, zegt Baatzsch.

De Duitse voorzitter van Union beseft dat de tijd dringt: “We moeten eigenlijk ten laatste maandagavond een oplossing hebben, want dinsdag zouden we zeker een ticketverkoop op poten moeten kunnen zetten.” Indien er morgen geen oplossing is, dan dreigt er een forfaitnederlaag voor Union en krijgt Antwerp de titel haast in de schoot geworpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni