Union blijft in race voor periodetitel

© Union Saint-Gilloise

Union heeft zaterdag op de twaalfde speeldag van de Proximus League met 2-1 gewonnen van Lommel, dat het laatste halfuur met tien moest afwerken. De Brusselaars blijven dankzij die zege in aanmerking komen voor de eerste periode, waarin na dit weekend nog twee speeldagen volgen.

Jonathan Hendrickx (37) bracht Lommel op voorsprong vanop de stip, maar na de pauze keerde Union de rollen om. Romain Ferber (49) maakte gelijk, zeven minuten later stond de thuisploeg al op voorsprong met dank aan Serge Tabekou. Op het uur pakte Scott Bitsindou twee keer geel in één minuut. De Limburgers werkten het laatste halfuur met tien af.

In het klassement springt Union over Virton, dat zondag nog Roeselare ontvangt, naar de derde plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan telt Union drie punten minder dan leider OH Leuven. Volgende week trekt Union naar Leuven en kan het op gelijke hoogte komen met de huidige nummer één. Lommel blijft laatste met zeven punten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?