© Belga | Union-spits Dante Vanzeir moest het veld verlaten omdat hij een vuistslag uitgedeeld had aan Valentine Ozornwafor.

Union droomt in Braga van 9/9, Anderlecht wil kater doorspoelen

© Belga
06/10/2022

Union staat donderdagavond, op de derde speeldag in groep D van de Europa League, tegenover het Portugese Braga. RSC Anderlecht en AA Gent krijgen op de derde speeldag van de groepsfase van de Conference League dan weer de kans om de bittere nasmaak van het competitieverlies van afgelopen weekend door te spoelen. Anderlecht speelt gastheer voor Premier League-club West Ham United, Gent ontvangt het Zweedse Djurgardens IF.

Union en Braga spelen een onvervalste topper, want beide teams zijn nog ongeslagen in groep D en tellen zes punten. De Brusselaars openden met een 0-1 zege bij de naamgenoten van Union Berlijn en versloegen vervolgens Malmö (3-2) in een spektakelstuk. Braga won 0-2 bij Malmö en 1-0 tegen Union Berlin. Braga is in de eigen Primeira Liga uitstekend op dreef en staat op de tweede plaats, achter koploper Benfica. Union staat in de Jupiler Pro League op de vierde plaats.

Voor zowel Anderlecht als Gent werd het een pijnlijke zondag in de Jupiler Pro League. Anderlecht miste een hoop kansen en ging zo voor eigen volk met 0-1 de boot in tegen Charleroi, Gent hield opendeurdag achteraan en incasseerde vier treffers tegen Cercle Brugge (3-4 nederlaag). Bij beide teams kan intussen van een gemiste competitiestart gesproken worden. Gent is negende, met veertien punten na tien speeldagen. Anderlecht heeft als tiende nog een puntje minder.

Zo moeizaam het gaat in eigen land, zo vlot loopt het voorlopig voor beide ploegen in Europa. Na de voorrondes te hebben overleefd begonnen zowel Anderlecht als Gent met een 4/6 aan hun groepsfase in de Conference League. Paars-wit versloeg Silkeborg (1-0) en speelde gelijk bij FCSB in Boekarest (0-0). Gent haalde een punt bij het Noorse Molde (0-0) en won vervolgens makkelijk van het Ierse Shamrock Rovers (3-0).

Hogere versnelling

Vooral Anderlecht zal donderdag naar een hogere versnelling moeten schakelen. West Ham mag het dan moeilijk hebben in de Premier League, het blijft toch de grote favoriet in groep B van de Conference League. De Hammers wonnen in hun eerste twee duels van FCSB (3-1) en Silkeborg (2-3). Djurgarden is de koploper in de Zweedse hoogste klasse. De club ging zaterdag verrassend met 3-0 onderuit bij laagvlieger Degerfors, maar behaalde Europees wel net als Gent vier punten uit twee duels. De Zweden speelden in groep F 0-0 tegen de Shamrock Rovers, maar wonnen vervolgens wel met 3-2 van Molde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni