16 maart 2023: Loïc Lapoussin viert met Union Saint-Gilloise na de winst tegen Union Berlin in de 1/16de finale van de UEFA Europa League, Zeno Debast met RSC Anderlecht na de winst tegen Villarreal in de 1/16de finale van de UEFA Europa Conference

| 16 maart 2023: Loïc Lapoussin viert met Union Saint-Gilloise na de winst tegen Union Berlin in de 1/16de finale van de UEFA Europa League, Zeno Debast met RSC Anderlecht na de winst tegen Villarreal in de 1/16de finale van de UEFA Europa Conference.

Union en RSC Anderlecht kennen straks volgende Europese tegenstander

© Belga
17/03/2023

Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon de loting voor de kwart- en halve finales van de Europa League (13u00) en de Conference League (14u00) uitgevoerd. Met Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en ook AA Gent zitten de namen van drie Belgische clubs in een balletje.

Union kan in de kwartfinales van de Europa League Manchester United, Bayer Leverkusen, Juventus, AS Roma, Feyenoord, Sporting Lissabon of Sevilla treffen.

Voor de Conference League gaan West Ham United, Nice, Fiorentina, AZ Alkmaar, Lech Poznan en Bazel met RSC Anderlecht en AA Gent in de bokaal.

Zowel in de Europa- als in de Conference League worden de heenwedstrijden van de kwartfinales donderdag 13 april gespeeld en volgen de terugwedstrijden een week later, op 20 april.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni