Union gaat FC Brussels achterna

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
07/05/2008
Ook Union Saint-Gilloise degradeert: de club verdwijnt uit tweede klasse.

Union en FC Brussels blijven elkaar ontlopen. Ook volgend jaar komt er geen heruitgave van de historische stadsderby 'Union tegen Daring'.

Nadat FC Brussels (een vierde-generatie-zinneke van Daring Club Molenbeek) en Union Saint-Gilloise (stamboomzuiver, maar nu met paars-witte vrijer op de schoot) drie jaar geleden kam­pioen speelden in respectievelijk tweede en derde klasse, maken de clubs nu allebei de omgekeerde beweging.

Dat FC Brussels uit eerste klasse tuimelt, stond al vast. Zondag moest ook Union eraan geloven, in tweede klasse. Het verloor de 'match van de waarheid' op zijn degradatieconcurrent Oostende met 3-1.

De meegereisde supporters van stamnummer 10 waren er het hart van in. Union maakt al een paar jaren turbulente tijden op bestuurlijk vlak mee en probeert met de financiële hulp van de gemeente Sint-Gillis (de hoofdsponsor van de club) het zoveelste gat in de clubkas dicht te krijgen.

De Brusselse hoop rust nu op de schouders van White Star Woluwe, tweede in derde klasse: die speelt nog een eindronde voor promotie naar tweede.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni