Union grijpt laatste strohalm en blijft in derde klasse

© brusselnieuws.be
02/06/2013
Union Sint-Gillis blijft volgend seizoen in derde klasse. De wedstrijd van de laatste kans werd met 1-0 gewonnen van Club Luik.

Union Saint-Gilloise tegen FC Liège, dat is een beetje het voorloorlogse equivalent van Anderlecht tegen Standard. Union en Luik behoren tot de oudste clubs van het land en speelden in hun gloriedagen meermaals landskampioen. Voor de barragematch tussen de twee voormalige grootheden van het Belgische voetbal was dan ook ongewoon veel volk afgezakt naar het Dudenpark. De staantribune voor bezoekers werd nog de gelegenheid nog eens geopend.

Union toonde een ander gelaat dan een week eerder tegen Hasselt en ging furieus van start. De eerste kansen werden echter gemist. Bijna halfweg de eerste periode was het dan toch raak. Casagolda rondde beheerst af na een goede versnelling van Corteletti.

De thuisploeg nam daarna wat gas terug maar bleef de wedstrijd controleren. Luik kwam slechts sporadisch voor het Brusselse doel. Na de rust versierde Union nog een reeks kansen om de score verder uit te diepen maar de bal wilde er niet meer in en zo bleef het spannend tot de slotminuut. De zege en het behoud in derde klasse kwamen echter niet meer in gevaar.

Opluchting
Na het laatste fluitsignaal was er vooral opluchting bij Union. "Jammer dat het zover moest komen dat twee mooie clubs moeten spelen voor een plaatsje in derde klasse, maar het belangrijkste is dat we gered zijn", aldus trainer Tom De Cock na afloop. "Ik denk dat niemand zal zeggen dat de zege niet verdiend was."

"Na de wedstrijd tegen Hasselt is er op tafel geklopt en sinds maandag hebben we keihard gewerkt dat dat heeft zijn vruchten afgeworpen", zei Cabeke. "We hadden genoeg kansen om 2-0 en 3-0 te maken maar in elk geval stond de verdediging goed en dan is het vooraan ook makkelijker voetballen."

Union was in principe veroordeeld tot een seizoen in vierde klasse na de 0-5-nederlaag tegen Hasselt in de eindronde van vorige zondag.

Door het failliet van Beerschot kreeg de club echter nog een laatste herkansing tegen Club Luik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni