Union haalt op één dag vier spelers binnen

© asvgeel.be

Union Sint-Gillis heeft zich de afgelopen 24 uur fors geroerd op de transfermarkt. De 1B-club haalde op één dag vier spelers binnen en zit zo al aan negen inkomende transfers voor komend seizoen. Na maandagavond de komst van Yadi Bangoura (Geel) te hebben afgerond, werden dinsdag de verbintenissen met Kevin Kis (Roeselare), Mamadou Diallo (Tubeke) en Serge Tabekou (AA Gent) bekendgemaakt.

De 20-jarige Yadi Bangoura is een Guineese aanvaller, die indruk maakte in de eerste amateurdivisie bij Geel. Hij tekende in de hoofdstad een contract voor één seizoen, met een optie op nog een seizoen. Geel had hem vorige zomer overgenomen van KVK Tienen (tweede amateurdivisie).

Kevin Kis is een Belgische linksachter met een staalhard schot, die het voorbije seizoen met reeksgenoot Roeselare nog de finale van de Proximus League speelde. De 26-jarige Kis, een jeugdproduct van Racing Genk, kwam de voorbije twee seizoenen tot 53 officiële optredens voor de West-Vlamingen. Kis tekende bij Union een overeenkomst voor drie seizoenen.

De 35-jarige Mamadou Diallo ten slotte maakte de overstap van Tubeke. De spits tekende voor één seizoen, met nog een optie voor nog een seizoen. Diallo is een 42-voudig Malinees international, die in het verleden sier maakte in Frankrijk bij FC Nantes, Le Havre en Sedan. De afgelopen twee seizoenen kwam Diallo in Waals-Brabant tot 29 goals in 59 optredens.

Tot slot komt ook Serge Tabekou naar het Dudenpark. Hij arriveerde in 2015 bij AA Gent, maar kwam daar nauwelijks aan spelen toe. Het voorbije seizoen werd de 20-jarige aanvaller uitgeleend aan OH Leuven, waar hij twee keer scoorde op 26 wedstrijden.

Met Bangoura, Kis, Diallo en Tabekou stijgt het aantal transfers van Union tot acht. Eerder trok de Brusselse club ook al Julien Vercauteren (RNK Split), Thibault Peyre (Moeskroen), Soufiane El Banouhi (OH Leuven), Ayrton Mboko (Standard) en Kenneth Houdret (OH Leuven).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Ook Cercle pakt finaleplaats op Union

sport 1518892966

Nieuws uit Brussel in je mailbox?