Union heeft weer (een tijdlang) centen

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
18/11/2009
Union is sinds vorige week voor 60 procent opgegaan in Italiaanse handen. De investeerders rond Francesco Dal Cin (vanaf nu ook afgevaardigd beheerder van de Brusselse club) hebben de tweede helft van de beloofde 1 miljoen euro op tafel gelegd en krijgen dus 4 van de 8 zitjes in de raad van bestuur.

Willy Michielsen blijft wel aan als voorzitter, een eis van Charles Picqué, die als burgemeester van Sint-Gillis nog altijd een van de belangrijkste geldschieters blijft.

Dat de tweede schijf van 500.000 euro in de clubkas werd gestort, is niks te vroeg. De Italiaanse zaakwaarnemer Cordella (die nu met zachte hand een paar plaatsjes dichter naar de uitgang is geschoven) wist in vier maanden er al 470.000 euro door te jagen. Niet mis voor een modale derdeklasser, en de transferpolitiek sloeg niet bepaald aan: Union, dat op promotie naar tweede klasse mikt, flirt met de degradatiezone.

Met het verse geld houdt men het bij Union dus weer een tijdje vol. Maar er zouden wel nog eens lijken uit de kast kunnen vallen. Zo heeft ex-trainer Alex Czerniatynski een juridische procedure opgestart na zijn (in Italië) teruggefloten aanstelling deze zomer. Ook enkele ex-clubs van nieuwkomers (zoals Miceli) kunnen nog langs de kassa passeren.

Union schuift die problemen door naar de Italiaanse investeerders van Zerozeronove. De Brusselse beheerders vragen zelfs een nalatigheidsintrest op de tweede schijf van 500.000 euro, die contractueel al sinds 30 juni gestort moest te zijn. Om maar te zeggen: de spanningen en problemen zijn nog lang niet van de baan in en rond het Dudenpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni