| Als Union volgend weekend wint tegen Brugge kunnen ze mogelijks zelf nog kampioen worden.

Union houdt kans op landstitel na gelijkspel tegen Antwerp

JDK
© Belga
28/05/2023

Antwerp heeft zich zondag enorm in de voet geschoten. Het kwam in het eigen Bosuilstadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Union op de vijfde speeldag van de Champions' play-offs in de Jupiler Pro League. Bij een overwinning was Antwerp kampioen, nu bestaat er nog een kans dat Union volgend weekend in eigen huis zelf de titel pakt.

De Great Old leek lange tijd op weg naar een vijfde landstitel, de eerste in 66 jaar, maar het vergat de Brusselaars dood te doen. Na een vroeg doelpunt van Vincent Janssen (14.) leunden de Antwerpenaars te veel naar achteren. In de slotfase kon invaller Cameron Puertas (80.) uit het niets de stand gelijk trekken. Union speelde op dat moment al meer dan twintig minuten met een man minder na rood voor Senne Lynen (58.).

De gelijkmaker van Cameron Puertas zorgde zondag voor een explosie van vreugde op de bezoekende bank tijdens Antwerp-Union. Het duurde echter niet lang, want een grote meute stewards belaagde coach Karel Geraerts, zijn staf en de bankzitters.

"Er werd bij de gelijkmaker wat commotie gecreëerd door de stewards. Ze kwamen meteen op ons af en sloten ons in", legde de Union-coach na afloop uit op de persconferentie. "Het is niet de eerste keer op Antwerp, het leek me een beetje georkestreerd. Ze zoeken de controverse wat op." Geraerts liet zich vervolgens gelden tegen de stewards en wees hen weg. Zo keerde de vrede snel terug. "Ik ben even heel kordaat geweest en dan was het snel opgelost", gaf hij nog aan. "We begrijpen ook wel dat iedereen hier meegaat in de titelkansen. Voor ons was het zaak in de hectiek kalm te blijven."

Geraerts toonde zich wel tevreden met de gelijkmaker. "Ik ben fier op mijn mannen," zei de Limburger tijdens de persconferentie.

"De ploeg heeft goede wil getoond en vertrouwen. We zijn een ploeg die daar altijd voor gaat. We hebben zeker geen goeie match gespeeld. We hebben nooit het goede ritme kunnen vinden. Maar Antwerpen had het ook niet makkelijk. Dat hebben we gezien, en toen kwam er een rode kaart. Samgevat: de match was niet goed, maar ik ben uiteindelijk wel tevreden."

Union moest het zonder Teddy Teuma stellen, die geblesseerd is, en Victor Boniface, die niet in goed in vorm was, heeft maar vijftien minuten gespeeld.

"En dan zijn Siebe (Van der Heyden) en Yorbe (Vertessen) ook nog eens geblesseerd uit de match gegaan. Bovendien is Senne (Lynen) waarschijnlijk geschorst volgende week,", voegde Geraerts er nog aan toe.

Suspense

De ontknoping van de titelstrijd verplaatst zich zo naar volgende week. Dan ontvangt Union Club Brugge en trekt Antwerp naar Genk. Beide ploegen zullen ook met grote interesse straks kijken naar Club Brugge-Genk (18u30). De Limburgers kunnen bij een zege opnieuw tot op een punt komen van beide ploegen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni