© Belgaimage | Lazare Amini, de Ivoriaanse middenvelder van Union met de handen in het haar.

Union komt in actie in Europa League, Anderlecht speelt Conference League

© Belga
09/03/2023

Met Union, RSC Anderlecht en AA Gent komen donderdag drie Belgische clubs in actie op de Europese scène. Union treedt aan in achtste finales van de Europa League, Anderlecht en AA Gent zitten bij de laatste zestien in de Conference League.

Met naamgenoot Union Berlijn stoot vicekampioen Union op een oude bekende. Beide teams troffen elkaar al in de groepsfase. De ploeg van Karel Geraerts won op de eerste speeldag met 0-1 in Berlijn en verloor op de slotspeeldag met dezelfde score. Er stond begin november aan De Dreef in Leuven wel niets meer op het spel voor RUSG, al zeker van groepswinst. Union Berlijn moest als nummer twee een tussenronde spelen, waarin het vorige maand de maat nam van Ajax (0-0 in Amsterdam, 3-1 in Berlijn). Het team van coach Urs Fischer draait in de Bundesliga nog steeds bovenin mee als derde. Uit de laatste drie competitieduels haalde het wel maar 2 op 9. De Duitsers spelen donderdag (18u45) het heenduel voor eigen publiek.

Anderlecht bekampt in het Lotto Park (18u45) Villarreal. De Spaanse subtopper, de nummer zes uit La Liga, won vorig weekend met 0-2 bij Almeria. 'El Submarino Amarillo' plaatste zich als groepswinnaar rechtstreeks voor de achtste finales in de Conference League. Anderlecht, dat in de tussenronde het Bulgaarse Ludogorets na strafschoppen uitschakelde, kende zondag een slechte generale repetitie met 1-0 verlies tegen AA Gent in de Jupiler Pro League.

De Buffalo's spelen om 21 uur gastheer voor Basaksehir, met onder meer Adnan Januzaj, Mesut Özil en voormalig Anderlecht-spelers Stefano Okaka en Lucas Biglia in de rangen. Het team uit Istanboel staat vijfde in de Turkse Süper Lig en schakelde in augustus in de laatste voorronde Antwerp uit. De Turken kroonden zich tot groepswinnaar, Gent moest in de tussenronde na strafschoppen voorbij het Azerbeidzjaanse Qarabag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni