In de derde voetbalklasse ging Union in eigen huis met 0-4 onderuit tegen leider Woluwe-Zaventem. De ploeg uit Sint-Gillis kan de eindronde nu wel vergeten.

Geen voetbal in eerste en tweede klasse, maar in derde klasse stond de belangrijke streekderby tussen Union en Zaventem op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd, want Union moest absoluut winnen om kans te blijven maken op de eindronde. Voor Woluwe-Zaventem waren drie punten noodzakelijk om de eerste plaats terug te winnen: eerste achtervolger Verviers had zaterdagavond al gewonnen en stond zo voor het eerst dit seizoen op kop.

De Vlaams-Brabanders bleken een maatje te groot voor Union. Woluwe-Zaventem klom al na amper één minuut op voorsprong met een prachtig afstandsschot, en nog voor de rust stond het al 0-2. Na de pauze ging het nog naar een regelrechte blamage voor Union: 0-4 was de eindstand.

Union mag dus een kruis maken over de eindronde. Woluwe-Zaventem gaat meer dan ooit voor de titel en promotie naar tweede klasse.

Onderaan in de stand deed Diegem een uitstekende zaak door met 1-0 te winnen van Charleroi-Fleurus. Het klimt zo naar de vijftiende plaats. Grimbergen speelde 1-1 gelijk tegen Cappellen en is gedeeld laatste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni