Union na bekeruitschakeling: 'Ontgoocheling zal snel plaatsmaken voor trots'

© Ivan Put
| Philippe Bormans, CEO van Union Saint-Gilloise.

Na een geweldige bekercampagne eindigde het sprookje van Union dinsdagavond in de halve finales. Over twee matchen was KV Mechelen net een maatje te groot. De ontgoocheling bij de Brusselaars is groot. "Maar het gevoel van trots zal snel de bovenhand nemen. Union heeft het grote publiek kunnen charmeren", zei CEO Philippe Bormans daags na de uitschakeling.

Bormans had een slechte nacht achter de rug, zo vertelde hij woensdagochtend aan Bram in Uptown. "We hebben de bekerfinale gemist. Iedereen is ontgoocheld, zoals dat ook hoort", aldus de CEO van Union. "We begonnen nochtans goed, maar KV Mechelen scoort op een heel goed moment tegen. Daarna hadden we het moeilijk."

Charmeoffensief

Op zijn weg naar de halve finale - de eerste in 50 jaar - schakelde l'USG stadsrivaal Anderlecht en de onbetwiste leider in 1A Racing Genk uit. "We hebben een fantastische campagne neergezet, en dat moeten we vooral onthouden", zegt Bormans. "Dit is geen eindpunt voor Union. Het is net het begin van iets moois. Het gevoel van trots zal snel de bovenhand nemen."

"Het grote publiek heeft dankzij onze droomcampagne opnieuw kennis kunnen maken met Union", gaat Bormans voort. "We hebben een aantal keren de nationale televisie gehaald, en de ploeg heeft telkens kunnen charmeren. In ons eerste seizoen in deze nieuwe structuur hebben we heel wat mooie dingen laten zien. Die lijn moeten we doortrekken."

Knop omdraaien

De bekerdroom ligt aan diggelen, maar de Vorstse volksclub doet nog mee in de competitie. "We zullen snel de knop moeten omdraaien, want zaterdag ontvangen we Lommel (om 17u00, red.). We moeten nog altijd ons ticket voor de play-offs met de eersteklassers veiligstellen. En er bestaat nog een waterkans om de terugronde te winnen."

Union staat in de algemene stand met 36 punten op de derde plaats, en heeft met nog vijf wedstrijden voor de boeg minstens 8 punten nodig om zich te verzekeren van een plaats in play-off 2. In de tweede periode zijn de Brusselaars vierde, met een achterstand van 7 punten op leiders Beerschot Wilrijk en KV Mechelen.

Beluister hier het volledige gesprek tussen Bram en Bormans in het BRUZZ-radioprogramma Uptown:

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?