Union onderuit tegen koploper KV Mechelen

© Photonews
| Union-spelers zijn woest op scheidsrechter Verboomen. De ref nam een aantal dubieuze beslissingen.

In de topper van de 21e speeldag in de Proximus League (1B) trok Union zondag in eigen huis aan het kortste eind tegen KV Mechelen. Het werd 1-2.

KV Mechelen kende een droomstart in het Dudenpark. Al na 3 minuten knikte Igor De Camargo de voorzet van Kaya tegen de touwen. Het antwoord van Union kwam er via Ferber, maar die miste de gelijkmaker op een haar na. Even later bracht Faiz Selemani (10.) de score wel in evenwicht. Zijn schot leek te pakken, maar doelman Verrips liet het leer onder hem doorglijden.

In een potige eerste helft op een zompige grasmat bleven grote kansen uit. Union claimde nog een strafschop voor een overtreding van Verrips op de rand van de zestien, maar ref Verboomen legde de bal net buiten de rechthoek.

KV Mechelen trok in de tweede helft het laken naar zich toe en werd op het uur beloond. Opnieuw kopte De Camargo de Mechelse bezoekers op voorsprong. Engvall en Schoofs lieten de 1-3 liggen, waardoor Union in de match bleef. De Brusselaars knokten zich opnieuw in de wedstrijd, maar scoren lukte niet meer. In de slotminuten werd Perdichizzi nog rechtstreeks uitgesloten na een charge op Engvall.

In het klassement van de tweede periode leiden KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, dat zaterdag ging winnen in Roeselare (1-2). Beide clubs verzamelden 17 punten. Union (9 ptn) moet de rol om de tweedeperiodetitel lossen. In de algemene stand vergroot KV Mechelen (47 ptn) zijn voorsprong op Beerschot Wilrijk (41) opnieuw tot zes punten. Union is derde met 33 punten. Daarachter volgen Lommel (28), Westerlo (25), Roeselare (21), Leuven (19) en Tubeke (16).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?