© Photonews

Union overleeft offensief en verslaat Anderlecht met 2-1

© Belga
28/08/2022

Vicekampioen Union Sint-Gillis heeft zondagavond op zesde speeldag van de Jupiler Pro League opnieuw zijn slag thuisgehaald tegen RSC Anderlecht. Het versloeg de buur met 2-1. Alle goals vielen in de eerste helft.

Union wipt naar de vijfde plaats in de algemene rangschikking van de Belgische eerste klasse met 10 op 15. Paars-wit staat een positie lager geposteerd met 9 punten en heeft net als Union nog een inhaalmatch te goed.

Na amper anderhalve minuut had Union al een voorsprong beet tegen zijn Brusselse buur. Francis Amuzu liet zich veel te makkelijk van de bal zetten, waarop Bart Nieuwkoop nieuwkomer Victor Boniface lanceerde. De aanvaller klopte Hendrik Van Crombrugge met een knappe overhoekse knal. Niet veel later zorgde Michael Murillo voor de gelijkmaker door thuisdoelman Anthony Moris te verrassen vanuit een scherpe hoek. Dante Vanzeir knalde Union opnieuw naar de leiding, nadat Nieuwkoop hem met de kop bediende.

In de tweede helft greep Felice Mazzu stevig in met een driedubbele wissel. Fabio Silva, Lior Refaelov en Noah Sadiki betraden het speelveld voor Benito Raman, Francis Amuzu en Marco Kana. Toch was het Union dat dicht bij een dubbele bonus kwam: Van Crombrugge voorkwam met een ultieme kattensprong verdere averij op een verre uithaal van Lazare Amani en Boniface trapte niet veel later na een rush voorlangs. Ook Vanzeir liet de 3-1 liggen. In een dolle slotfase deed de VAR tot twee keer toe een penalty teniet voor Anderlecht en leverde een paars-wit offensief niets meer op.

Eerder op de dag behield Antwerp na de verplaatsing naar AA Gent zijn perfect rapport aan kop van het klassement met een 1-2 overwinning en leverde een late ingeving van Selim Amallah Standard een 0-1 zege bij KV Kortrijk op. Westerlo en Eupen sluiten om 21u00 de speelronde af in 't Kuipke.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie