Geen voetbal in de tweede klasse afgelopen weekend, maar in derde klasse B kwamen ze wel in actie. Union speelde gelijk bij Sprimont en blijft zo hangen in de subtop.

De thuisploeg ging het best van start, maar Union herstelde vrij snel het evenwicht. Geen van beide ploegen kwam echter tot scoren voor rust. Het was Sprimont dat de score opende kort na de pauze maar invaller Boumediene kon de bordjes in evenwicht brengen na voorbereidend werk van Casagolda.

In de slotfase kon Union niet profiteren van een numerieke meerderheid na twee rode kaarten bij de thuisploeg. Het bleef zo bij 1-1. Union blijft zo hangen in de subtop en staat nu zesde, op vier punten van de vierde in de stand.

Leider Woluwe-Zaventem won met 1-0 van Hoei, en loopt weer een beetje uit op de tweede in de stand Verviers, dat gelijk speelde. De kloof bedraagt nu vier punten. Grimbergen speelde 0-0 gelijk tegen Hasselt en staat nu samen met Oosterzonen laatste. Ze hebben drie punten minder dan onder meer Diegem, dat niet in actie kwam en vijftiende staat.

In de eerste klasse verloor Anderlecht vrijdag al bij Lokeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni