Union heeft donderdagavond in eigen huis AA Gent met 4-0 verslagen in de kwartfinales van de Croky Cup. De Brusselaars maakten al in de eerste helft (3-0) komaf met de bekerhouder en voegde zich bij Antwerp, KV Mechelen en Zulte Waregem in de halve finales. De loting voor die halve finales wordt vrijdag uitgevoerd.

AA Gent wilde maar al te graag hun bekerwinst van vorig seizoen herhalen. Club Brugge was in 1996 de laatste ploeg die daarin slaagde. De Buffalo's moesten daarvoor wel voorbij Union, dat zondag nog in de Brusselse derby met 1-3 van Anderlecht wist te winnen.

De Brusselaars moesten Dante Vanzeir missen wegens "last van de knie". Aanvoerder Teddy Teuma nam wel weer de plaats in van El Azzouzi. Achterin kwam Koko Machida in de plaats van Siebe Van der Heyden.Gent kon nog niet rekenen op Tarik Tissoudali. Ook Lemajic, Hanche-Olsen, en Hjulsager waren niet beschikbaar. Hein Vanhaezebrouck koos voor Laurent Depoitre in de spits, Hugo Cuypers startte op de bank. Jordan Torunarigha moest de opwarming staken en werd vervangen door Bruno Godeau.

Wedstrijdverloop

Union kwam al na 3 minuten in de wedstrijd op voorsprong. Op een hoekschop van Simon Adingra kopte de vrijgelaten Gustaf Nilsson de bal binnen. Een halfuur later maakte Lazare Amani er 2-0 van. Toen Victor Boniface na Gents balverlies alleen richting doel kon vertrekken en met een overstapje vlot afwerkte, leek de wedstrijd voor rust al gespeeld.

Kopzorgen voor Hein Vanhaezebrouck, die zijn ploeg halfweg op drie plekken wijzigde: Depoitre, Vadis Odjidja en Malick Fofana bleven in de kleedkamer, terwijl Cuypers, Julien De Sart en Ibrahim Salah op het veld kwamen. In minuut 65 liep Michael Ngadeu tegen zijn tweede gele kaart aan na een fout op Lazare. Zo was de wedstrijd helemaal gespeeld, en kon Union-trainer Karel Geraerts via een drievoudige wissel enkele spelers laten rusten. In blessuretijd maakte Lazare er met zijn tweede van de avond nog 4-0 van.