| Archief

Union Sint-Gilloise veegt met tien spelers dubbele achterstand weg tegen Club Brugge

23/10/2022

Union Sint-Gilloise heeft zaterdagavond op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League blijk gegeven van mentale weerbaarheid tegen Club Brugge. De vicekampioen veegde met tien spelers een dubbele achterstand weg tegen de titelhouder: 2-2.

Door de puntendeling geven blauw-zwart en USG elkaar geen duimbreed toe in het algemene klassement van de Belgische eerste klasse. Ze vatten respectievelijk post op de derde en vierde plaats met 29 punten elk.

De wedstrijd kon niet slechter van start gaan voor Union. Na amper een halve minuut fusilleerde Andreas Skov Olsen Anthony Moris met een kanonskogel in het dak van het doel.

Op het kwartier ging het van kwaad naar erger toen scheidsrechter Kevin Van Damme naar het VAR-scherm geroepen werd na een trekfout van Simon Adingra op de doorgebroken Tajon Buchanan: rood voor Adingra en penalty voor Club luidde het verdict.

Hans Vanaken (16.) stuurde Moris vervolgens de verkeerde kant uit. De Brusselaars lieten zich evenwel niet naar de slachtbank leiden en forceerden via Christian Burgess (32.) de aansluitingstreffer met een kopbal op corner.

In een kansarme tweede helft leken aanvankelijk geen goals meer te vallen, tot Bart Nieuwkoop (80.) Simon Mignolet te grazen nam met een overhoekse kopslag en zo een onverhoopt punt uit de brand sleepte.