Union sleept in blessuretijd punt uit de brand tegen Westerlo

06/11/2022

Union Sint-Gillis heeft zondagnamiddag op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League in het eigen Dudenpark in blessuretijd een punt uit de brand gesleept tegen Westerlo: 1-1.

De vicekampioen breidt zijn ongeslagen reeks uit tot acht competitiewedstrijden (zes zeges en twee draws) en beent met 33 punten voorlopig Antwerp bij op de tweede plaats in de tussenstand van de Belgische eerste afdeling.

Westerlo vat post op de zevende plaats met 23 punten. In een eerste helft zonder al te veel kansen waren het de Kemphanen die zich vlak voor rust op voorsprong hesen. Lyle Foster (45.) kon doorstomen op links en klopte Anthony Moris met een lage schuiver via de binnenkant van de paal.

Vroeg na de pauze moest Lazare Amani redding brengen op de lijn om een dubbele achterstand te voorkomen. Unionisten Cameron Puertas en Simon Adingra vielen in na ruim en uur en forceerden samen ei zo na de gelijkmaker.

Adingra besloot op aangeven van Puertas echter centimeters naast. Het doorzettingsvermogen van de Unionisten werd finaal beloond toen Gustaf Nilsson (90.+3) de gelijkmaker in doel liep.

Eerder op zondag verloor landskampioen Club Brugge de Slag om Vlaanderen met 2-0 bij AA Gent. Later op de dag vormt de Bosuil het decor voor de confrontatie tussen Antwerp en RSC Anderlecht (18u30) en sluiten KV Oostende en KV Kortrijk de speeldag af met een West-Vlaamse ontmoeting aan de kust (21u).