Union-speler Niakaté krijgt applaus van RSCA: 'Voetjes op de grond'

"We mogen ons nu niet laten meeslepen na deze ene partij, het seizoen is nog lang."

Union zorgde donderdag voor een stunt van formaat door in de zestiende finales van de Beker van België stadgenoot Anderlecht op eigen veld met 0-3 te vernederen. Youssouf Niakaté was bij de Unionisten de grote uitblinker met drie doelpunten. "Dit doet ongelooflijk veel deugd", reageerde de 25-jarige Fransman na afloop aan RTL Sport.

"We wisten dat we geen favoriet waren, maar we beseften eveneens dat als we goed georganiseerd speelden een prima resultaat mogelijk was", verklaarde de goalgetter, die bij zijn wissel applaus van de Anderlecht-fans kreeg.

"We mogen ons nu niet laten meeslepen na deze ene partij, het seizoen is nog lang. We moeten hard blijven werken en doelpunten maken. We blijven bescheiden."

Niakaté kwam deze zomer over van Boulogne in de Franse derde klasse. Dit seizoen trof hij al achtmaal raak in zeven wedstrijden in de Proximus League.

In de achtste finales gaat Union op bezoek bij Knokke. Het team uit de eerste amateurklasse schakelde in de zestiende finales titelverdediger Standard uit op eigen veld (1-2).

Historische voetbalderby's

Af en toe kruisen RWDM, RSCA Anderlecht en Union Saint-Gilloise ergens de degens, in derby's die meteen herinneringen oproepen aan het roemrijke verleden van de clubs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?