| Noah Sadiki en Thijs Dallinga vechten voor de bal.

Union sprokkelt punt tegen Toulouse: invaller Amoura redt match

21/09/2023

Union Sint-Gillis en Toulouse hebben donderdagavond de buit netjes verdeeld in hun ouverture in de groepsfase van de Europa League in groep E. Beide ploegen troffen een keer raak in het Lotto Park in Anderlecht: 1-1.

Het venijn zat in de staart van de eerste helft. In de toegevoegde tijd ging de bal op de stip na een opzichtige trekfout van Christian Burgess. Thijs Dallinga (45.+3) stuurde Anthony Moris de verkeerde richting uit, met een 0-1 ruststand tot gevolg.

Na de pauze greep Alexander Blessin net voorbij het uur in met een dubbele wissel en dat wierp zijn vruchten af. Cameron Puertas stuurde de ingevallen Mohamed Amoura (69.) het straatje in. De pijlsnelle Algerijn zette twee belagers in de wind en verschalkte Guillaume Restes in de korte hoek: 1-1.

Een ontketende Amoura vond even nadien de doelman op zijn weg en kreeg geen penalty toen hij neerging in de zestien. Moris verijdelde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd één op één de nederlaag en Restes onderscheidde zich in de blessuretijd andermaal, op een knal van Kevin Rodriguez. Bezoeker Luis Costa droop bovendien nog af met een tweede gele kaart.

In de andere wedstrijd in de poule boog de Engelse grootmacht Liverpool een scheve situatie om op het veld van het Oostenrijkse LASK. De Reds gingen van 1-0 naar 1-3 in de Raiffeisen Arena in Linz. Florian Flecker (14.) deed de thuisploeg dromen, maar Darwin Nunez (56.) en Luis Diaz (63.) doorprikten de hoop op een stunt binnen enkele minuten tijd. Sterspeler Mohamed Salah (88.) nam in het ultieme slot de laatste twijfels weg.

Union maakt over twee weken, op donderdag 5 oktober (21u), de mythische verplaatsing naar Liverpool, terwijl Toulouse tegelijkertijd LASK ontvangt.