| Dennis Eckert Ayensa (Union) en Zech Medley (KV Oostende)

Union stoot door naar kwartfinales Croky Cup

JDK
© Belga - BRUZZ
21/12/2022

Union Sint-Gillis heeft dinsdagavond niet zonder slag of stoot zijn ticket voor de kwartfinales van de Croky Cup veiliggesteld. KV Oostende bleek een taaie klant en ging pas in het slot met 2-1 kopje onder.

Het scorebord gaf halfweg in het Dudenpark 1-1 aan na goals van Victor Boniface (11.) voor de gastheer en Theo Ndicka Matam (19.) voor de bezoekers. Simon Adingra (85.) kroonde zich uiteindelijk in de laatste minuten tot matchwinnaar bij de Unionisten.

OH Leuven is tegelijkertijd op eigen veld gesneuveld tegen KV Kortrijk. De Kerels triomfeerden vlot met 1-3 en bewerkstelligden zo een geslaagd debuut voor nieuwe coach Bernd Storck. Naast Union en Kortrijk mag ook KV Mechelen zich opmaken voor de laatste acht dankzij een krappe 1-0 zege tegen Seraing. Kerim Mrabti (55.) maakte het enige doelpunt van de partij.

RSC Anderlecht speelt vanavond zijn achtste finale tegen herfstkampioen Racing Genk. Voor de WK-interlandbreak verloor het Brusselse paars-wit hun laatste thuiswedstrijd met 0-2 van datzelfde team. De loting voor de volgende ronde vindt vanavond onmiddellijk na de laatste bekerwedstrijd plaats.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni