Union stuurt trainer Vande Velde de laan uit

© brusselnieuws.be
18/11/2013

Jean-Pierre Vande Velde is niet langer trainer van derdeklasser Union. De samenwerking is stopgezet na de thuisnederlaag (0-1) tegen Oosterzonen afgelopen zondag.

Union staat op een niet onverdienstelijke zesde plaats in het klassement maar mikte aan het begin van het seizoen hoger en presteert de laatste maanden erg wisselvallig. Dat moet Vande Velde nu bekopen. De 58-jarige coach was sinds de zomer aan de slag bij de club uit Sint-Gillis.

Centrale verdediger Vincent Van Diepenbeeck heeft het ontslag van Vande Velde zien aankomen. "Het is jammer dat zoiets moet gebeuren want Vande Velde is een echte Unionist maar de club moest iets doen", klonk het maandagavond in het FM Brussel-programma Luneddy Sport. "De ambities waren van het begin duidelijk: kampioen worden of de eindronde halen, maar we staan ondertussen al vijftien punten achter. In het begin van het seizoen ging het goed maar de laatste tijd was het minder. Vooral scoren is een probleem. Hopelijk komt er nu iets goed van. We kunnen nog altijd voor de derde periodetitel gaan."

In eerste instantie zal assistent Gregory Vanmelkebeke het roer overnemen. Ondertussen zoekt de club een nieuwe trainer. Namen die circuleren zijn onder meer Charly Chapelle en Enzo Scifo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni