Union verdedigt leidersplaats tegen Genk, achtervolger Club trekt naar Standard

© Belga Images
| Union SG

Het zwaartepunt van de 23e speeldag in de hoogste voetbalklasse ligt op zondag. Leider Union ontvangt dan KRC Genk terwijl eerste achtervolger Club Brugge naar Standard trekt.

Zowel Union als kampioen Club, met de nieuwe coach Alfred Schreuder, zetten 2022 in met een vlotte zege op de vorige speeldag, tegen respectievelijk Seraing (0-4) en STVV (2-0). Het verschil tussen beide ploegen bedraagt daardoor nog steeds 7 punten. Club kan die kloof zondag wel, alvast tijdelijk, verkleinen door in de middagwedstrijd punten te pakken op het veld van Standard.

De Rouches presteren dit seizoen erg bleek, getuige hun veertiende plaats in het klassement, maar pakten vorige zondag wel een punt op Anderlecht (1-1). Club is dus gewaarschuwd.

Zowat een uurtje nadat in Luik is afgefloten, begint om 16u in het Dudenpark Union aan zijn partij tegen KRC Genk. De Limburgers staan voorlopig pas achtste maar lijken onder Bernd Storck aan een remonte begonnen. Rode lantaarn Beerschot kreeg vorig weekend een 4-1 aangesmeerd. Union zal de zeventiende competitiezege dus zeker niet cadeau krijgen.

Met KV Mechelen/Anderlecht (18u) en Cercle Brugge/Zulte Waregem (21u) staan zondag nog twee wedstrijden op het programma. Bij Mechelen hoopt men dat de coronagolf in de selectie, waardoor ze niet tegen OHL en Genk speelden, tegen zondag stilaan gaat liggen.

Oostende en Antwerp trappen de speeldag vrijdagavond op gang. Bij de kustploeg doen ze het voorlopig zonder hoofdcoach na het vertrek woensdag van Alexander Blessin naar het Italiaanse Genoa. Zijn assistent Markus Pflanz zit op de bank tegen de Great Old, de nummer drie in het klassement.

Zaterdag staan er vier duels op het menu met als blikvanger Charleroi/Gent om 20u45. Eerder op de dag zijn er Kortrijk/Eupen (16u15), STVV/Seraing en Beerschot/OHL.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?