| Yorbe Vertessen scoorde het tweede doelpunt van de avond.

Union verkleint achterstand op Racing Genk tot acht punten

05/03/2023

Union won zondagavond zonder al te veel problemen van Eupen, 2-1. Een opsteker met het oog op de belangrijke wedstrijden tegen Union Berlin (donderdag in de achtste finales van de Europa League) en Racing Genk (volgende zondag).

De doelpunten werden gemaakt door Adingra en Vertessen. Union behoudt zijn tweede plaats in het klassement, op acht punten van Racing Genk. De leider speelde eerder op zondag 2-2 in en tegen Sint-Truiden. Antwerp blijft derde op twee punten van Union. Antwerp, dat zich afgelopen donderdag ten koste van Union kwalificeerde voor de finale van de Beker van België, haalde zondag in de vooravond zwaar uit tegen KV Mechelen: 5-0.

Karel Geraerts bracht in vergelijking met de pijnlijke bekernederlaag op de Bosuil vier nieuwe spelers aan de aftrap: Sykes, Adingra, Nilsson en Vertessen. Twee onder hen scoorden de doelpunten voor de thuisploeg, Adingra al na een kwartier, Vertessen in minuut 52.

Onverwacht werd het voor Union in de slotfase toch nog spannend nadat de scheidsrechter een penalty floot voor een heel lichte overtreding van doelman Moris op Prevljak. Die verzuimde vanop de stip te scoren. Prevljak maakte zijn fout goed in de blessuretijd, maar de 2-1 kwam te laat om de thuisploeg nog echt te verontrusten.