Union verzekert zich van tweede plaats met nieuwe derbyzege

© BelgaImage
| Unionspelers Cameron Puertas Castro en Dante Vanzeir vieren een overwinning na een match tegen RSC Anderelcht.

Union heeft zondag zekerheid verworven over de titel van vicekampioen in de Jupiler Pro League. De Brusselse club won op de vijfde speeldag van de Champions' play-offs met 0-2 bij rivaal Anderlecht. Dat volstond voor de tweede plaats. Het was voor Union al de vierde zege dit seizoen tegen Anderlecht. Eerder op de dag pakte Club Brugge haar achttiende landstitel, door met 1-3 te gaan winnen op Antwerp.

Union kende een droomstart in het Lotto Park. Na twee minuten vond Lazare voor doel Mitoma die aan de tweede paal binnentikte, 0-1. Anderlecht had het moeilijk en het was wachten tot halverwege de eerste helft voor een kans. Een indraaiende vrijschop van Amuzu ging tegen de paal.

Na rust kon Union opnieuw een vroege goal scoren. Undav (50.) stuitte in eerste instantie nog op Anderlecht-doelman Van Crombrugge, maar kon de bal in de rebound wel binnentikken, 0-2. Voor de Turkse Duitser is het nog maar zijn eerste goal in de play-offs, zijn 26e in de Jupiler Pro League dit seizoen. Anderlecht had weinig reactie in huis.

Zirkzee miste nog een grote kans en een verdwaalde voorzet van Amuzu belandde op de lat. Daar bleef het bij. In het slot moest paars-wit de kelk tot op de bodem ledigen met nog een rode kaart voor natrappen voor Murillo.

Alle posities in de Champions' play-offs liggen zo op één speeldag van het einde vast. Club Brugge (49 ptn) pakt haar derde titel op rij. Union (46 ptn) is knap tweede. Anderlecht (39 ptn) en Antwerp (33 ptn) zijn derde en vierde.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?