| (Archiefbeeld)

Union wil in Malmö groepswinst veiligstellen, Anderlecht moet punten pakken

© Belga
27/10/2022

Union Sint-Gillis probeert donderdag de eerste plaats in zijn Europa League-groep veilig te stellen. In de Conference League moet RSC Anderlecht winnen om de hoop op kwalificatie voor de volgende ronde levend te houden.

In de Europa League kan Union zich verzekeren van de eerste plaats in groep D als het om 18.45 uur afreist naar Malmö, de hekkensluiter met nul punten. Union leidt met 10 punten en zal zeker op de eerste plaats eindigen als het wint, ongeacht het resultaat van Union Berlijn tegen Braga, die respectievelijk zes en zeven punten tellen. Eén punt kan ook genoeg zijn voor USG, mits Union Berlin en Braga de punten delen.

In de Conference League staan Anderlecht en AA Gent elk met de rug tegen de muur op deze vijfde speeldag. RSCA, derde in groep B met vier punten, moet thuis winnen tegen de Roemenen van FCSB (18.45 uur) om de tweede plaats in de groep terug te pakken van Silkeborg (6 punten), dat naar West Ham reist (12 punten en reeds gekwalificeerd). Tegen de rode lantaarn van de groep (1 punt) staat Anderlecht na het ontslag van Felice Mazzu onder leiding van interim-coach Robin Veldman.

In groep F moet AA Gent als nummer drie (4 punten) donderdag om 21.00 uur absoluut winnen bij het Ierse Shamrock Rovers (1 punt) om nog een kans te maken de Europese winter door te komen. Groepsleider Djurgårdens IF (10 punten) gaat op bezoek bij het nummer twee Molde (7 punten).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni