| Vanzeir viert na zijn doelshot

Union wint met 2-0 van het Schotse Glasgow Rangers

© Belga
02/08/2022

Union heeft zijn grote rentree op het Europese toneel niet gemist. De Brusselaars versloegen dinsdag aan Den Dreef in Leuven in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League het Schotse Glasgow Rangers, vorig seizoen nog de verliezende finalist in de Europa League, met 2-0. De return volgt volgende dinsdag.

Union mocht voor het eerst na 58 jaar weer Europees spelen, maar kon bij zijn grote comeback helaas niet aantreden in het sfeervolle Joseph Marien-Stadion. Dat werd eerder ongeschikt bevonden voor Europees voetbal. De Brusselaars weken daarom uit naar Leuven. Gelukkig konden ze ook daar rekenen op de ruime steun van hun fans, die massaal naar de studentenstad waren afgezakt. Union begon zenuwachtig aan de wedstrijd. Maar na tien minuten begonnen de jongens uit Sint-Gillis hun ritme te vinden. Ze speelden zonder complexen en lieten zich niet tegen het eigen doel drukken. Integendeel. Geleidelijk aan voerden ze de druk op. De Rangers werden teruggedrongen tot voor hun eigen doel, maar de 0-0 bleef op het bord. Tot captain Teddy Teuma net voor het halfuur loeihard uithaalde en de 1-0 binnenknalde.

De Unionfans deden het stadion kolken

| photonews

Penalty

De Rangers kwamen na de pauze niet echt met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer. Union hield vlot stand en kreeg een kwartier voor tijd, na tussenkomst van de videoref, een penalty na een (lichte) handsbal. Dante Vanzeir trapte koelbloedig de 2-0 binnen.

De return volgt volgende dinsdag (9 augustus) in Glasgow. Als Union de Schotten uitschakelt, dan volgt in de laatste voorronde (play-offronde) een duel met de winnaar van het duel tussen het AS Monaco van coach Philippe Clement of het Nederlandse PSV. Bij uitschakeling (in de derde kwalificatieronde én in de play-offronde) is er voor Union nog het vangnet van de groepsfase van de Europa League.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni