| Ayensa Eckert van Union St-Gilloise in duel met Anderlechtverdediger Jan Vertonghen

Union wint openingswedstrijd tegen Anderlecht

28/07/2023

Union-Saint-Gilloise heeft vrijdag in de openingswedstrijd van de Jupiler Pro League de buren uit Anderlecht verslagen met 2-0. Dennis Eckert Ayensa zorgde in de 30ste minuut voor het openingsdoelpunt. Cameron Puertas maakte er in de blessuretijd 2-0 van.

Met een 1-0 achterstand kwam Anderlecht goed weg bij de rust. Al in de tweede minuut moest doelman Maxime Dupé knap redding brengen op een schot van Lapoussin. Bart Nieuwkoop trof de paal (23e) en Eckert kwam erg dicht bij een tweede doelpunt, maar kopte op de deklat (43e).

In een zwakke tweede helft hield Union makkelijk stand. Toch ging paars-wit nog bijna met een punt aan de haal. Aanwinst Kasper Dolberg kon in de derde minuut van de blessuretijd een knappe actie van Francis Amuzu niet met een doelpunt bekronen. Kort daarna ging de bal op de stip na hands van Jan Vertonghen binnen de zestien.

Cameron Puertas zette de elfmeter feilloos om. Anderlecht leed zo al zijn zevende nederlaag op rij tegen de buren van Sint-Gillis.