De Memorial Van Damme zal dit jaar dan toch geen duel zien tussen de topsprinters Powell, Gay en Bolt. De laatste ging gisteren op bezoek bij de dokter en die raadde hem aan om het seizoen vroegtijdig te beëindigen. Bolt heeft last van een geblokkeerde onderrug.

Als Bolt zou sprinten met zijn geblokkeerde rug, riskeert hij ernstige blessures in aan de kuiten en hamstrings.

"Ik ben heel erg ontgoocheld dat ik er niet bij kan zijn op de twee topmeetings van het seizoen in Zürich en Brussel maar het is beter om geen enkel risico te nemen," reageert de Jamaïcaanse wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter. "In 2011 en 2012 staan er belangrijke kampioenschappen op het programma en dan hoop weer helemaal fit en gezond te zijn."

Met het afhaken van Bolt ziet organisator Wilfried Meert zijn droomfinale op de 100 meter in het water vallen. Meert was erin geslaagd om zowel Usain Bolt als Tyson Gay én Asafa Powell naar Brussel te halen. De drie snelste mannen ter wereld zouden in het Koning Boudewijnstadion voor het eerst sinds het WK vorig jaar tegen elkaar lopen maar dat feestje gaat dus niet door.

Vorige week zou het drietal al eens tegen elkaar lopen op de meeting in Stockholm maar toen moest Powell afhaken met een rug- en hamstringblessure. In Zweden was Gay trouwens sneller dan Bolt, zijn eerste nederlaag sinds juli 2008.

Het wereldrecord op de 100 meter staat nog altijd op naam van Bolt (9.58). Gay liep al 9.69 en de besttijd van Powell bedraagt 9.72 seconden.

De Memorial is sinds vanmorgen wel al zo goed als uitverkocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni