Vader Borlée onthult samenstelling Belgian Tornados

Coach Jacques Borlée heeft donderdag de samenstelling en startvolgorde bekendgemaakt van de Belgian Tornados op de 4x400 meter op het WK in Londen. Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Robin Vanderbemden en Kevin Borlée moeten zaterdag in die volgorde België naar de finale lopen. Al is Kevin Borlée nog steeds onzeker met een buikgriepvirus.

"De situatie van Kevin is verre van ideaal", gaf vader en coach Jacques Borlée toe. "Hij heeft donderdagochtend getraind, maar voelde zich helemaal niet goed. Ik zal op het laatste moment een beslissing nemen, maar heb er een goed oog op, net als de dokter. Als hij volledig herstelt, presteert Kevin misschien sterker dan ooit."

Toch heeft Jacques Borlée een plan B klaar. "Als Kevin niet loopt, zal Julien Watrin zijn plek innemen", vertelde de trainer. "Geen probleem want we hebben het sterkste team dat ik ooit getraind heb. We kunnen in Londen het Belgische record (2:58.52) breken. De concurrentie op dit WK is wel niet min. Ons eerste doel is daarom een plaats in de finale."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?