Van den Brom riskeert sanctie voor kritiek op scheidsrechter

© FM Brussel
23/04/2013
Anderlecht-coach John Van den Brom riskeert een straf voor zijn zware kritiek op scheidsrechter Boucout die zondag de wedstrijd tussen Anderlecht en Zulte Waregem floot. De scheidsrechterscommissie vraagt om een sanctie.

Anderlecht stond zondag tegenover Zulte Waregem in de play-off 1 en verloor die wedstrijd met 2-1. Die nederlaag kostte Anderlecht de leidersplaats. In het klassement staat Zulte Waregem nu op kop en zakten de Brusselaars naar de tweede plaats met één punt achterstand.

Coach Van den Brom had na de wedstrijd geen goed woord over voor de scheidsrechter. "Er waren voor mij voldoende momenten om te stellen dat deze man schandalig slecht gefloten heeft", luidde het. Van den Brom verweet de scheidsrechter dat hij de wedstrijd en de competitie kapot had gefloten.

Zware woorden die bij de scheidsrechters in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Zij vinden de uitspraken van Van den Brom er ver over. De scheidsrechterscommissie vraagt het bondsparket nu om de Anderlecht-coach een sanctie te geven. Of die sanctie er komt, beslist het bondsparket een van de volgende dagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni