© Photonews | Herman Van Holsbeeck hoopt binnen het jaar uitsluitsel te krijgen over zijn schadeclaim aan het adres van voetbalclub Anderlecht.

Van Holsbeeck eist 1,8 miljoen van Coucke

GR
© Belga
04/05/2018
Updated: 04/05/2018 10.10u

De ontslagen manager van voetbalclub Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, eist zo'n 1,8 miljoen euro van Marc Coucke, de nieuwe grote man bij de club. Dat melden de kranten van Mediahuis.

Van Holsbeeck diende officieel een klacht in bij de juridische dienst CEPANI, het Belgische centrum voor conflictbemiddeling. Hij eist zijn volledige ontslagvergoeding nadat hij een maand geleden bij Anderlecht aan de deur was gezet.

Coucke stuurde aan op een minnelijke schikking als ontslagvergoeding, maar Van Holsbeeck meent recht te hebben op nog twee jaar loon en op de premies voor doelstellingen die hij bereikte. Van Holsbeeck rekent erop dat de uitspraak er komt binnen het jaar, maar de tegenpartij denkt het tot vier jaar te kunnen rekken.

'Reageren wanneer de tijd rijp is'

In een reactie aan BRUZZ wil Van Holsbeeck voorlopig niet al te veel kwijt. "Ik sta vandaag om de haverklap in de krant zonder zelf iets gezegd te hebben. Het is nu niet het moment om grote verklaringen af te leggen. Wanneer de tijd rijp is, zal ik met mijn verhaal naar buiten komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Marc Coucke, Herman Van Holsbeeck

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni